7 μοναδικές ιδέες βιογραφικού που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τη δουλειά των ονείρων σας

7 μοναδικές ιδέες βιογραφικού που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τη δουλειά των ονείρων σας

Dezember 28, 2021 0 Von admin

Έξι δευτερόλεπτα. Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται κατά μέσο όρο για να αποφασίσει ένας υπεύθυνος προσλήψεων εάν το βιογραφικό σας αξίζει μια πιο προσεκτική ματιά ή όχι. Αυτός είναι μόλις αρκετός χρόνος για να συστηθείς, πόσο μάλλον να εξηγήσεις γιατί είσαι ο καλύτερος υποψήφιος για τη δουλειά!

Ίσως ήρθε η ώρα να γίνετε λίγο δημιουργικοί με το βιογραφικό σας. Μετά από όλα, έχετε τις δεξιότητες, έχετε την εμπειρία. Απλά χρειάζεστε το βιογραφικό σας για να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό.

Χρειάζεστε κάποια έμπνευση; Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις μοναδικές ιδέες βιογραφικού που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τη δουλειά των ονείρων σας!

Ανταλλάξτε τα λόγια σας με οπτικά

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, λέει η παροιμία. Γιατί λοιπόν να μην ανταλλάξετε μερικά από αυτά τα γραπτά με κάτι πιο οπτικό; Αν φαίνεται καλό, είναι βέβαιο ότι θα τραβήξει την προσοχή!

Ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι με τα γραφήματα. Έχοντας κάνει καλά, μπορούν να παρουσιάσουν πληροφορίες, στατιστικά και δεδομένα με σαφή, ευανάγνωστο και ευφάνταστο τρόπο.

Ή θα μπορούσατε να βάλετε το βιογραφικό σας σαν ένα περιοδικό ή μια αφίσα ταινίας. Όποια οπτική προσέγγιση κι αν ακολουθήσετε, το κόλπο είναι να βεβαιωθείτε ότι είναι συνεπής και σχετική με τον κλάδο και τη δουλειά για την οποία κάνετε αίτηση.

Κάντε ένα σύντομο βίντεο

Εάν νιώθετε πιο άνετα να εκφράζεστε προφορικά, τότε ένα βιογραφικό βίντεο θα μπορούσε να είναι για εσάς!

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε την προσωπικότητά σας πριν καν σας προτείνουν συνέντευξη, ενώ παράλληλα επιδεικνύετε βασικές δεξιότητες όπως η δημόσια ομιλία και η ψηφιακή ικανότητα. Κρατήστε το σύντομο, ιδανικά 1 έως 3 λεπτά, ελκυστικό και διασκεδαστικό για να έχετε μια αξέχαστη επίδραση.

Μιμηθείτε τον εργοδότη που επιθυμείτε

Τι θα λέγατε να προσαρμόσετε τη μορφή του βιογραφικού σας στο ίδιο σχέδιο της ιστοσελίδας της εταιρείας στην οποία θέλετε να συμμετέχετε χρησιμοποιώντας την ίδια δομή, γραμματοσειρά και χρώματα.

Δεν είναι μόνο κολακευτικό για την εταιρεία, αλλά δείχνει επίσης ότι είστε παθιασμένοι μαζί τους και έχετε κάνει πραγματικά την έρευνά σας.

Προηγούμενοι ευφάνταστοι κυνηγοί εργασίας δημιούργησαν ένα βιογραφικό για μια δουλειά στο Pinterest στο Pinterest, ένα βιογραφικό της Αναζήτησης Google που αντικατοπτρίζει το SERP της Google και ένα βιογραφικό του Facebook Feed.

Κάντε το διαδραστικό

Το να κάνετε το βιογραφικό σας διαδραστικό είναι ένας σίγουρος τρόπος να τραβήξετε –και να κρατήσετε– την προσοχή των πιθανών εργοδοτών.

Εάν είστε ειδικευμένοι στο σχεδιασμό παιχνιδιών ηλεκτρονικών υπολογιστών, θα μπορούσατε να εμπνευστείτε από τον Robby Leonardi του οποίου το βιογραφικό παιχνίδι σας επιτρέπει να ταξιδεύετε διαδραστικά σε 4 επίπεδα της ζωής του.

Πιο απλά, μπορείτε να κάνετε το βιογραφικό σας διαδραστικό προσθέτοντάς το στον δικό σας ιστότοπο. Από εδώ μπορείτε επίσης να συνδέσετε παραδείγματα της δουλειάς σας και οτιδήποτε άλλο σχετικό. Υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί πόροι και πρότυπα διαθέσιμα για να σας βοηθήσουν να το κάνετε αυτό.

Βάλτε το βιογραφικό σας σε κάτι

Κάποιοι μπορεί να πουν ότι το να βάζεις το βιογραφικό σου σε μια μπάρα σοκολάτας είναι δωροδοκία, άλλοι μπορεί να το θεωρήσουν δημιουργικό τρόπο για να πλασάρεις τον εαυτό σου. Όποιο κι αν είναι αλήθεια, σίγουρα τραβάει την προσοχή!

Άλλα παραδείγματα ασυνήθιστων βιογραφικών σημειωμάτων περιλαμβάνουν το να τα τοποθετήσετε σε κουτί δημητριακών, να μετατρέψετε το βιογραφικό σας σε επιτραπέζιο παιχνίδι και μια πτυχιούχος κλωστοϋφαντουργίας τύπωσε ακόμη και το δικό της σε ύφασμα με κέντημα στο χέρι για επιπλέον εξατομίκευση.

Συχνά αυτού του είδους τα βιογραφικά αποστέλλονται μαζί με ένα πιο παραδοσιακό βιογραφικό, αλλά σίγουρα θα σας βοηθήσουν να τραβήξετε την προσοχή. Επίσης, σε ποιον δεν αρέσει να παίρνει κάτι στην ανάρτηση!

Αγοράστε μια διαφημιστική πινακίδα

Εντάξει, άρα αυτό δεν είναι τεχνικά βιογραφικό και δεν είναι μια φθηνή επιλογή, αλλά μπορεί να έχει ΜΕΓΑΛΟ αντίκτυπο.

Δύο κυνηγοί εργασίας που έκαναν ακριβώς αυτό με επιτυχία ήταν ο Féilim Mac An Iomaire και ο Adam Pacitti. Και οι δύο αγόρασαν έναν χώρο διαφημιστικών πινακίδων, ζητώντας από πιθανούς εργοδότες να τους προσλάβουν. Τα ακροβατικά τους έγιναν viral και είχαν ως αποτέλεσμα πολλές συνεντεύξεις και προσφορές εργασίας.

Αυτός είναι ένας αρκετά ακραίος τρόπος για να προσπαθήσετε να βρείτε δουλειά, γι‘ αυτό σκεφτείτε πολύ προσεκτικά πριν αγοράσετε οποιεσδήποτε διαφημιστικές πινακίδες!

Αγοράστε μια διαφήμιση Google

Καριέρα-όνειρα-TED-συζητήσεις-για-επιχειρήσεις

Και πάλι, όχι βιογραφικό, αλλά έπρεπε να το συμπεριλάβουμε, καθώς είναι σίγουρα ένας μοναδικός τρόπος για να προσελκύσετε το όνομά σας από τους εργοδότες.

Χρησιμοποιώντας το Google Adwords, ένας κυνηγός εργασίας μπόρεσε να στοχεύσει τα ονόματα μερικών δημιουργικών διευθυντών που θαύμαζε. Στη συνέχεια, όταν έψαξαν στο Google (όλοι το κάνουν περιστασιακά, σωστά;), η προσαρμοσμένη διαφήμισή του εμφανίστηκε δίπλα στο όνομά τους. Ως αποτέλεσμα, κάποιοι από αυτούς του τηλεφώνησαν και του δόθηκε πρόταση για δουλειά. Ιδιοφυία.

Επίσκεψη INTO Μελέτη για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις σπουδές στο εξωτερικό με το INTO.

Μπορεί επίσης να θέλετε να διαβάσετε το δικό μας κορυφαίες συμβουλές για τη σύνταξη ενός ξεχωριστού βιογραφικού ή 7 απλοί τρόποι για να ξεχωρίσεις με τους εργοδότες.

Συνδεθείτε με άλλους επιτυχημένους φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό YouTube, Τικ Τοκ, Facebook, Ίνσταγκραμ, LinkedIn και Κελάδημα!