7 λόγοι για τους οποίους η πρακτική άσκηση στο πανεπιστήμιο είναι φοβερή

7 λόγοι για τους οποίους η πρακτική άσκηση στο πανεπιστήμιο είναι φοβερή

Juni 7, 2019 0 Von admin

Ζούμε σε μια εποχή όπου το πτυχίο σας από μόνο του δεν αρκεί για να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε από το πλήθος σε μια ανταγωνιστική αγορά αναζήτησης εργασίας.

Μπορεί να υπάρχουν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες άλλοι πτυχιούχοι που υποβάλλουν αίτηση για τον ίδιο ρόλο, επομένως είναι σημαντικό να σκεφτείτε πώς μπορείτε να λάμψετε καλύτερα στην αίτησή σας για δουλειά. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να γίνεις ασκούμενος.

Στο ΣΤΟ Πανεπιστήμιο Saint Louis, πιστεύουμε στη δύναμη της πρακτικής άσκησης. Μπορείτε να πάρετε μια αίσθηση για τον κλάδο που έχετε επιλέξει και να μάθετε περισσότερα για αυτό που πραγματικά σας ενδιαφέρει. Εδώ είναι επτά φοβεροί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε πρακτική άσκηση.

Να αποκτήσει εμπειρία

Πρακτική άσκηση στο Πανεπιστήμιο στο SLU

Οι περισσότεροι φοιτητές στερούνται επαγγελματικής εμπειρίας. Η πρακτική άσκηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αναπτύξεις και να αποκτήσεις αυτή την εμπειρία γιατί μπορείς να κάνεις λίγο από τα πάντα!

Μπορείτε να δείτε και να βιώσετε τους διαφορετικούς ρόλους που παίζουν οι άνθρωποι σε ορισμένες εταιρείες και να δείτε την επαγγελματική ζωή από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Αυτό είναι καλό να το παίρνετε μαζί σας στον εργασιακό κόσμο, διότι κατά καιρούς θα σας ζητηθεί να κάνετε διάφορες εργασίες που αφορούν διαφορετικά στοιχεία της εταιρείας.

Με αυτόν τον τρόπο, θα είχατε ήδη μελετήσει τα πράγματα και θα είχατε καταλάβει πώς να κάνετε πολλές εργασίες.

Για να έχουμε καλύτερη κατανόηση

Πανεπιστημιούπολη SLU - εξερευνήστε τις ευκαιρίες πρακτικής άσκησης στο πανεπιστήμιο

Μια πρακτική άσκηση σάς επιτρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να κατανοήσετε τον ρόλο, τα καθήκοντά σας και τον κλάδο. Η πρακτική άσκηση θέλει να φύγεις γνωρίζοντας περισσότερα από όσα ήρθες, και αυτό είναι πιθανότατα το αποτέλεσμα.

Ως μαθητής, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτήν την ευκαιρία για να κατανοήσετε κάθε εργασία που σας δίνεται και κάθε νέο εργαλείο που χρησιμοποιείτε. Η καλύτερη συμβουλή μας: φροντίστε να γράψετε πράγματα, να κάνετε ερωτήσεις και να κάνετε πράγματα επανειλημμένα για να βεβαιωθείτε ότι τα κάνετε όλα με 100% προσπάθεια.

Έχετε την ευκαιρία να μάθετε και να παρακολουθήσετε

Μπορείτε να μάθετε από τους καλύτερους κατά τη διάρκεια μιας πρακτικής άσκησης. Οι άνθρωποι θα σας παρακολουθούν και θα συνεργάζονται στενά μαζί σας σε έργα, ώστε να έχετε κάποιον να αναζητήσετε και έναν ρόλο για να εργαστείτε.

Ίσως μάθετε νέες δεξιότητες από αυτούς τους ανθρώπους και νέα πράγματα για τον κλάδο που δεν γνωρίζατε πριν.

Η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση είναι βασικές, γι‘ αυτό κάντε πολλές ερωτήσεις και μην φοβάστε να προτείνετε νέες ιδέες.

Αποκτήστε την ικανότητα να εφαρμόζετε νέα πράγματα στην πράξη

Μπορείτε να δοκιμάσετε νέες δεξιότητες και εργαλεία χωρίς την πίεση να κάνετε λάθος. Η πρακτική άσκηση είναι μια εποχή πειραματισμού. Οι άνθρωποι που σας προσλαμβάνουν για αυτήν την πρακτική άσκηση γνωρίζουν ότι βρίσκεστε στην αρχή της καριέρας σας.

Περιμένουν από εσάς να μάθετε από τα λάθη σας και να το χρησιμοποιήσετε ως κίνητρο για να γίνετε καλύτεροι σε πράγματα στα οποία δεν ήσασταν τόσο σπουδαίοι πριν.

Θα είστε σε θέση να μεταφέρετε αυτές τις νέες δεξιότητες, ιδέες και διδάγματα στην επόμενη εργασία σας και να βρείτε έναν τρόπο να τις ενσωματώσετε σε όποιες εργασίες σας ανατίθενται.

Χτίστε αυτοπεποίθηση

Σπουδαστές SLU στην πανεπιστημιούπολη

Είτε πρόκειται για δημόσια ομιλία, για παρουσιάσεις ή απλώς για προτάσεις νέων ιδεών, η πρακτική άσκηση θα σας βοηθήσει να χτίσετε την αυτοπεποίθησή σας πριν εισέλθετε στο εργατικό δυναμικό. Η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί γιατί αν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου… ποιος θα το κάνει;

Αν και είναι σημαντικό να παραμείνετε ταπεινοί, θέλετε να είστε σε θέση να εκφράσετε τις ιδέες σας με σιγουριά για να εκπέμπετε ισχυρή αξιοπιστία όταν κάνετε την πρώτη σας εντύπωση σε μια συνέντευξη και αργότερα στη δουλειά.

Προτού το καταλάβετε, θα έχετε την ησυχία σας ότι οι δεξιότητές σας θα είναι έτοιμες για ό,τι έρχεται μετά την ημέρα αποφοίτησης…μετά από πολλή εξάσκηση κατά τη διάρκεια της πρακτικής σας άσκησης.

Αυτό φαίνεται, η πρακτική κάνει τέλεια!

Για να πάρετε μια αίσθηση για διαφορετικούς κλάδους

Η πρακτική άσκηση διαρκεί συνήθως τρεις έως έξι μήνες. Αυτό σας επιτρέπει να αποκτήσετε μια αίσθηση για διαφορετικούς κλάδους σε μια μικρή περίοδο.

Εάν αφιερώσετε τρεις μήνες στο PR και στη συνέχεια τρεις μήνες στο μάρκετινγκ, θα γνωρίσετε τη διαφορά στο περιεχόμενο, πώς λειτουργούν και γιατί λειτουργούν.

Αυτό θα σας βοηθήσει στη συνολική επαγγελματική σας πορεία, εάν δεν είστε σίγουροι για το τι να κάνετε στο μέλλον ή έχετε κολλήσει ανάμεσα σε δύο επιλογές.

Επίσης, αποκτάτε μια ευρύτερη ποικιλία δεξιοτήτων όταν εργάζεστε σε διαφορετικούς κλάδους, γεγονός που μπορεί να σας κάνει πιο ελκυστικό για τους εργοδότες και τους διευθυντές προσλήψεων.

Επικοινωνώ

Γιατί πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο πρακτικής άσκησης στο Πανεπιστήμιο Saint Louis

Η πρακτική άσκηση απαιτεί από εσάς να εργαστείτε τόσο ατομικά όσο και μέσα σε μια ομάδα. Μαθαίνεις να επικοινωνείς με νέους τρόπους για να χτίσεις επαγγελματικές εργασιακές σχέσεις με ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Αυτό είναι υπέροχο γιατί σας επιτρέπει να είστε ανοιχτοί στις ιδέες άλλων ανθρώπων και να γίνετε δημιουργικοί σε μια ομάδα για να δημιουργήσετε καλύτερες ιδέες και, τελικά, να δημιουργήσετε μια καλύτερη εταιρεία.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πρακτική άσκηση στο Πανεπιστήμιο του Saint Louis ευκαιρίες.

Μπορεί επίσης να θέλετε να διαβάσετε για την εικονική περιήγηση του Saint Louis University 360 ή να μάθετε περισσότερα για το πώς η Alexa φέρνει κοντά τους φοιτητές.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο INTO Saint Louis, Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Αισθάνεστε κοινωνικά; Ακολουθήστε μας στο Facebook, Ίνσταγκραμ, Κελάδημα και YouTube.