6 τρόποι με τους οποίους ένα δημιουργικό πτυχίο θα σας βοηθήσει να βρείτε δουλειά – σε οποιονδήποτε τομέα!

6 τρόποι με τους οποίους ένα δημιουργικό πτυχίο θα σας βοηθήσει να βρείτε δουλειά – σε οποιονδήποτε τομέα!

Dezember 8, 2021 0 Von admin

Οι επιλογές σταδιοδρομίας στις δημιουργικές βιομηχανίες είναι τεράστιες και ευρείες. Αλλά το να σπουδάσεις για ένα δημιουργικό πτυχίο δεν σε περιορίζει σε μια εξειδικευμένη καριέρα στις τέχνες. Εκτός κι αν αυτό θέλεις!

Τα δημιουργικά πτυχία μπορούν επίσης να ανοίξουν πόρτες σε θέσεις εργασίας σε μεγάλη ποικιλία βιομηχανιών. Ως πτυχιούχος Τεχνών, θα έχετε πολλές επιλογές στη διάθεσή σας. Ίσως σας περιμένει μια καριέρα στα ΜΜΕ, το μάρκετινγκ, τις δημόσιες σχέσεις, την εκπαίδευση ή ακόμα και τη λογιστική!

Ωστόσο, θα χρειαστείτε περισσότερα από το ταλέντο σας για να βρείτε τη δουλειά που θέλετε. Ευτυχώς το δημιουργικό πτυχίο σας θα ξεπεράσει το να σας βοηθήσει να εξερευνήσετε το καλλιτεχνικό σας ταλέντο.

Είναι σημαντικό ότι ένα δημιουργικό πτυχίο θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια δέσμη μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων που πραγματικά εκτιμούν οι εργοδότες – ένας σίγουρος τρόπος για να σας βοηθήσει να βρείτε τη δουλειά που θέλετε! Μάθετε πώς το δημιουργικό πτυχίο σας θα σας προετοιμάσει για τον κόσμο της εργασίας.

Μπορείτε να εξηγήσετε τις ιδέες σας, έξοχα

Γυναίκα που εξηγεί.

Οι καλές δεξιότητες επικοινωνίας είναι απαραίτητες σε όλους τους τομείς της ζωής και των επιχειρήσεων, βοηθώντας σας να μοιράζεστε πληροφορίες με διαφορετικούς ανθρώπους και να κατανοείτε τι σας λένε. Είναι μία από τις κορυφαίες δεξιότητες που αναζητούν οι εργοδότες στους υποψηφίους.

Το πτυχίο σας στις Τέχνες θα προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να αναπτύξετε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες. Από την κριτική της δουλειάς και την εξήγηση των επιρροών σας μέχρι την υποβολή προτάσεων για μια παραγγελία, θα μάθετε να επικοινωνείτε τις ιδέες σας, οπτικά, προφορικά και γραπτά. Αυτό θα βοηθήσει πραγματικά τους άλλους να καταλάβουν τις σκέψεις σας πίσω από τη δουλειά σας και τι προσπαθείτε να επιτύχετε.

Οι εργοδότες θα εκτιμήσουν επίσης πώς οι επικοινωνιακές σας δεξιότητες σάς επιτρέπουν να μοιράζεστε ξεκάθαρα τις ιδέες σας, να δημιουργείτε καλές εργασιακές σχέσεις και να δικτυώνεστε με διάφορους ανθρώπους.

Είσαι δυνατός παίκτης της ομάδας

Πώς να είσαι ομαδικός παίκτης.

Σε όλο το δημιουργικό πτυχίο σας είναι πιθανό να έχετε πολλές ευκαιρίες να συνεργαστείτε, είτε πρόκειται για φοιτητές από άλλους κλάδους των τεχνών είτε με συνεργάτες του κλάδου. Θα αποκτήσετε εμπειρία στην ανάπτυξη μεμονωμένων ιδεών και στη συνέχεια θα εργαστείτε με άλλους ως μέρος μιας δημιουργικής ομάδας για να πραγματοποιήσετε αυτές τις ιδέες.

Στο χώρο εργασίας, η ομαδική εργασία μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα, να βελτιώσει την επικοινωνία, να βοηθήσει στην καινοτομία και να αυξήσει τα κίνητρα, καθώς όλα τα μέλη της ομάδας έχουν κοινούς στόχους. Το να μπορέσετε να αποδείξετε ότι είστε ομαδικός παίκτης μέσω της πανεπιστημιακής εμπειρίας σας θα δείξει στους εργοδότες ότι θα είστε μια πολύτιμη προσθήκη στην ομάδα τους.

Μπορείς να λύσεις προβλήματα, όσο μεγάλα κι αν είναι

Η τέχνη είναι συχνά πειραματισμός και πρόθυμος να δώσεις νέα πράγματα. Και όταν τα πράγματα δεν πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, κρατάτε σημειώσεις, μαθαίνετε από αυτό και χρησιμοποιείτε αυτό για να βελτιώσετε την επόμενη προσπάθειά σας.

Μιλώντας ή μοιράζοντας κομμάτια εργασίας που δεν είναι τέλεια με τους εργοδότες, θα δείξετε ότι δεν φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα και ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δημιουργικότητά σας για να λύσετε προβλήματα και να βρείτε άλλες λύσεις. Θα εκτιμήσουν πραγματικά πώς η δημιουργική σας νοοτροπία μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε σύνθετα προβλήματα και να λάβετε αποτελεσματικές αποφάσεις.

Μπορείτε να εργαστείτε σε σύντομες πληροφορίες και προθεσμίες

Φοιτητής που εργάζεται σε μια προθεσμία.

Μέσω της προβολής της δουλειάς σας σε διαγωνισμούς και εκθέσεις και της συνεργασίας με συνεργάτες του κλάδου, θα αποκτήσετε εμπειρία στο να εργάζεστε σε σλιπ. Αυτό θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για την επαγγελματική ζωή καθώς αποκτάτε δεξιότητες στο να ακολουθείτε οδηγίες, να ερμηνεύετε απαιτήσεις και να εργάζεστε με ευελιξία, πιθανώς σε πολλά έργα.

Η εργασία που βασίζεται σε έργα συχνά καθοδηγείται από προθεσμίες, επομένως θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τις δεξιότητες αποτελεσματικού προγραμματισμού, οργάνωσης και διαχείρισης χρόνου για να διατηρήσετε τη σφαίρα – θα βρείτε αυτές τις δεξιότητες εξίσου χρήσιμες στο πανεπιστήμιο και στο χώρο εργασίας.

Μπορείτε να δεχτείτε την κριτική και να μάθετε από αυτήν

Φοιτητής δαγκώνει το μολύβι της απογοητευμένος

Η δημιουργική βιομηχανία είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, όχι μόνο για θέσεις εργασίας αλλά και για τοποθετήσεις και θέσεις σε εκθέσεις και παραστάσεις. Θα αναπτύξετε ανθεκτικότητα και αποφασιστικότητα καθώς ανταγωνίζεστε για αυτές τις ευκαιρίες.

Η τέχνη μπορεί να είναι υποκειμενική. Μέσα από το δημιουργικό πτυχίο σας θα μάθετε από την κριτική και θα γίνετε αντικειμενικοί σχετικά με τη δουλειά σας. Αυτό δείχνει την ικανότητά σας να προσαρμόζεστε και να μαθαίνετε και ότι έχετε ανοιχτό μυαλό – σημαντικές δεξιότητες σε συνεχώς μεταβαλλόμενους χώρους εργασίας όπου οι εταιρείες προσπαθούν να παραμείνουν ανταγωνιστικές εφαρμόζοντας νέες πρωτοβουλίες.

Είσαι επιχειρηματικό πνεύμα

Ένας σκύλος ντυμένος ως επιχειρηματίας, που εργάζεται σε ένα φορητό υπολογιστή

Η εμπορική ευαισθητοποίηση αναζητείται από πτυχιούχους προσλήψεων. Σας δείχνει ότι κατανοείτε την επιχείρησή τους, την αγορά και ακόμη και πώς μπορείτε να συμβάλετε στην απόδοση της επιχείρησης.

Χρησιμοποιώντας τις ερευνητικές δεξιότητες που αναπτύσσετε μέσω του δημιουργικού πτυχίου σας, μπορείτε να μάθετε για τον οργανισμό και τον κλάδο στον οποίο κάνετε αίτηση. Κατά τη διάρκεια του πτυχίου σας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε επιχειρηματικές δεξιότητες στο μάρκετινγκ της εργασίας σας – χρησιμοποιήστε αυτά τα παραδείγματα για να εντυπωσιάσετε τους εργοδότες με την επιχείρησή σας.

Αν θέλετε να σπουδάσετε δημιουργικό πτυχίο, τα προγράμματα Art pathway θα σας προετοιμάσουν για το πανεπιστήμιο και όχι μόνο –ρίξτε μια ματιά για να μάθετε περισσότερα.