5 Συμβουλές και κόλπα για να κρατάτε σημειώσεις και να τις κατανοείτε αργότερα – THE STUDENT LIFE BLOG

5 Συμβουλές και κόλπα για να κρατάτε σημειώσεις και να τις κατανοείτε αργότερα – THE STUDENT LIFE BLOG

Januar 27, 2021 0 Von admin

Γράφτηκε από την Amy Bridges

Παρόλο που η φετινή χρονιά φαίνεται λίγο διαφορετική από τις άλλες, υπάρχει ένα πράγμα που έχει μείνει ίδιο – το να κρατάς σημειώσεις. Με τα χρόνια που κρατάω σημειώσεις, έχω τελειοποιήσει ένα σύστημα. Ενώ ξεκίνησε με το να μισώ το 8 μουου δάσκαλος βαθμού λόγω του τρόπου διδασκαλίας του, τον αγαπώ τώρα γι‘ αυτό. Συνήθιζε να έγραφε χειρόγραφα σε έναν πίνακα κιμωλίας και να έκανε διάλεξη και αν δεν συνέχιζες ήσουν SOL γιατί θα διαγραφόταν για το επόμενο σετ. (Ναι, βγαίνω λίγο με τον εαυτό μου, αλλά αυτό το σύστημα λειτούργησε). Εξαιτίας αυτού, μπορώ τώρα να σημειώνω γρήγορα τα πράγματα μερικές φορές χωρίς καν να κοιτάξω το χαρτί μου. Αλλά μην ανησυχείς, δεν χρειάζεσαι χρόνια βασανιστηρίων για να φτάσεις εδώ που είμαι τώρα. Θα σας αποκαλύψω το σημείωμά μου με τα μυστικά. Αυτά τα μυστικά θα πρέπει να λειτουργούν τόσο για χειρόγραφες όσο και για ψηφιακές σημειώσεις τόσο για διαλέξεις όσο και για αναγνώσεις.

Συμβουλή 1 – Χρησιμοποιήστε πολλά χρώματα

Αν και δεν μπορούν όλοι να κρατήσουν 3-4 στυλό ταυτόχρονα όπως εγώ, μπορείτε ακόμα να το χρησιμοποιήσετε.

Ακόμη και μόνο 2 διαφορετικά χρώματα βοηθούν στον διαχωρισμό των πληροφοριών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο χρώματα, ένα για τις λέξεις και ένα για την υπογράμμιση τίτλων και τη χρήση κουκκίδων (χρησιμοποιώ βέλη για να υπάρχει περισσότερο χρώμα και μπορώ να υποδείξω αν κάτι σχετίζεται με κάτι άλλο).

Αν μπορείτε, θεωρώ ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τουλάχιστον 3 χρώματα. Θεωρώ ότι τα στυλό BIC Crystal Fashion είναι τα καλύτερα για αυτό επειδή παίρνετε ροζ, γαλάζιο, μοβ και πράσινο και χρησιμοποιώ αυτά με μερικά μαύρα στυλό. Εάν πληκτρολογείτε ή το κάνετε αυτό ψηφιακά, μπορείτε απλώς να το κάνετε με κουκκίδες και με διαφορετικού χρώματος γραμματοσειρές. Χρησιμοποιώ το σύστημά μου με 2 στυλό και μετά χρησιμοποιώ ένα τρίτο ή τέταρτο χρώμα για να δώσω έμφαση σε πράγματα όπως οι πλευρικές σημειώσεις που αναφέρει ο καθηγητής, αν λένε ότι κάτι θα είναι σε δοκιμή ή αν υπάρχουν ειδικές ημερομηνίες που πρέπει να θυμάμαι. Τα επιπλέον χρώματα ξεχωρίζουν πραγματικά και βοηθούν να μου υπενθυμίσω πού βρίσκονται συγκεκριμένα πράγματα. Τα χρώματα βοηθούν επίσης στη διάσπαση των πληροφοριών, ώστε να είναι ευκολότερο να διαβαστούν ξανά αργότερα αντί να φαίνονται σαν ένα μεγάλο μπλοκ λέξεων.

Χρησιμοποιώ επίσης τα διαφορετικά χρώματα για να διαφοροποιήσω διαλέξεις, σημειώσεις από ταινίες και συζητήσεις, έτσι και πάλι τα χωρίζει και μπορώ να βρω τα πράγματα ευκολότερα. Αν και τα τρία είναι στην ίδια κατηγορία θα έχω 3 διαφορετικά χρώματα για αυτά. Για παράδειγμα, η διάλεξή μου είναι σε μαύρο στη συζήτησή μου θα ήταν σε γαλάζιο μελάνι και η ταινία με ροζ μελάνι.

Συμβουλή δεύτερη – Κάντε διαγράμματα ή σχέδια

Εφόσον ασχολούμαι με το στέλεχος της αρχαιολογίας/ανθρωπολογίας, χρησιμοποιώ επίσης τα επιπλέον χρώματα για να σχεδιάσω διαγράμματα ή παραδείγματα πραγμάτων. Μπορείτε να το κάνετε αυτό σε πολλές διαφορετικές τάξεις επίσης. Μπορείτε να το κάνετε με ειδικές εξισώσεις για να ξεχωρίζουν, διαγράμματα του εγκεφάλου και δίνοντας έμφαση στην ενότητα για την οποία μιλάτε. Θα μπορούσατε ακόμη και να φτιάξετε μικρά κόμικς για να τονίσετε ένα σημείο. Θεωρώ ότι όπως τα πολλαπλά χρώματα (θα χρησιμοποιούσα ένα από τα επιπλέον για να κάνω το σχέδιο) βοηθά στο να ξεχωρίζεις το σημείο. Τα σχέδια με βοηθούν επίσης όταν μελετώ, γιατί θυμάμαι ότι υπήρχαν πληροφορίες δίπλα στο σχέδιο ενός τάφου μου ή ότι σχεδίασα αυτό το στυλ αγγειοπλαστικής. Αν και είναι γρήγορα σκίτσα που δεν είναι καθόλου τέλεια, εξακολουθούν να βοηθούν να τονιστούν πράγματα που αναφέρονται στη διάλεξη.

Συμβουλή Τρίτη – Σύντομες φόρμες

Παρόλο που μπορώ να γράφω γρήγορα, δεν μπορώ να γράφω τόσο γρήγορα όσο μιλάνε οι άνθρωποι, γι‘ αυτό προσπαθώ να κάνω σύντομες περικοπές για τον εαυτό μου και να μην γράφω κάθε λέξη κάτω. Έχω φτιάξει τον δικό μου τύπο κοντό χέρι που με βοηθά να ξεπεράσω τη λήψη σημειώσεων. Θα προσθέσω ένα μικρό τμήμα του εδώ, ώστε να μπορείτε να δείτε μερικά παραδείγματα ή να χρησιμοποιήσετε μερικά από αυτά που έχω. Εάν υπάρχουν λέξεις που χρησιμοποιείτε πολύ στις τάξεις σας, μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε ένα σύντομο χέρι για αυτές, ώστε να μην χρειάζεται πάντα να το γράφετε. Θα μπορούσατε επίσης να το αναμίξετε με τα σχέδια και να κάνετε ένα χαρούμενο πρόσωπο ή μια καρδιά αντί για μια λέξη για συγκεκριμένα πράγματα. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε αυτή τη λέξη και να συντομεύσετε αυτό που γράφετε.

Συμβουλή Τέταρτη – Κρατώντας σημειώσεις στις σημειώσεις σας

Αν και αυτό φαίνεται περιττό όσον αφορά τη μελέτη και την ώρα των εξετάσεων, θα με ευχαριστήσετε. Ξεκίνησα να ξαναγράφω τις σημειώσεις μου με τις πιο σημαντικές πληροφορίες σε ακόμη μικρότερη σύντομη μορφή, αλλά σιγά σιγά συνειδητοποίησα ότι απλά δεν είχα χρόνο για αυτό. Εάν το κάνετε αυτό είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε γιατί πραγματικά ενσωματώνεται στις πληροφορίες στο μυαλό σας. Εάν όχι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σύντομη περικοπή μου και να τονίσω τις ήδη χρωματικές σημειώσεις μου. Χρησιμοποιώ τα αγαπημένα μου highlighters που είναι τα Zebra Mildliners, έχουν δύο διαφορετικά άκρα και είναι παστέλ χρώματα για να μην υπερισχύουν της σελίδας μου αλλά να τονίζουν αυτό που χρειάζομαι. Αυτό με βοηθάει ενώ μελετώ, επειδή καθώς διαβάζω τις σημειώσεις μου, μπορώ να σημειώνω πράγματα στις σημειώσεις μου και να πηγαίνω πίσω και να τα διαβάζω ξανά και ξανά ευκολότερα.

Συμβουλή πέμπτη – κρατήστε σημειώσεις ενώ διαβάζετε

Ενώ είμαι υπέρμαχος της λήψης σημειώσεων, ΔΕΝ επιδοκιμάζω να το κάνω στο πραγματικό βιβλίο. Έχω κυριολεκτικά κλάψει βλέποντας το εσωτερικό κάποιων βιβλίων, οπότε αν κρατήσετε σημειώσεις μέσα στο βιβλίο κάντε το με μολύβι και απλά μη μου το δείξετε lol. Χρησιμοποιώ το Post it notes για τη λήψη σημειώσεων. Μπορεί ακόμα να σας δείξει τα σημαντικά πράγματα του βιβλίου και μπορείτε να κάνετε ειδικές σημειώσεις ή τοποθετήσεις των αναρτήσεών σας. Τοποθετώ κείμενο post-it στο πλάι και σημειώσεις χάρτη ή διαγράμματος στο επάνω μέρος του βιβλίου. Εάν έχετε ψηφιακά βιβλία, αυτό είναι πολύ πιο εύκολο γιατί μπορείτε να το επισημάνετε χωρίς να βλάψετε το βιβλίο.

Χρησιμοποιώ τα post-it της σημαίας για τις περισσότερες σημειώσεις μου, αλλά τα pad βοηθούν να γράφω σημειώσεις και τα τοποθετούν στο βιβλίο, ώστε να μπορείτε ακόμα να κρατάτε φυσικές σημειώσεις χωρίς να βλάπτετε το πραγματικό βιβλίο.

Χρησιμοποιώ επίσης post-it για να διαχωρίσω τις σημειώσεις της διάλεξής μου, ώστε να είναι εύκολο να φτάσω στη διάλεξη 3 όταν έχω σημειώσεις 7 διαλέξεων.

Τώρα που έχω προχωρήσει στις σταθερές εφαπτομένες και στη διάλεξή μου για το no graffiti in books, ελπίζω μερικές από αυτές τις συμβουλές να βοηθήσουν και εσείς. Αν έχασα κάποιο ή αν κάποιο από αυτά βοηθούν, μη διστάσετε να με ενημερώσετε! Μέχρι την επόμενη φορά που θα πάω να ψωνίσω στάσιμα online.