5 συμβουλές για να ελέγξετε το τέρας της αναβλητικότητας που σας δίνει κακές συμβουλές – THE STUDENT LIFE BLOG

5 συμβουλές για να ελέγξετε το τέρας της αναβλητικότητας που σας δίνει κακές συμβουλές – THE STUDENT LIFE BLOG

Februar 26, 2021 0 Von admin

Γράφτηκε από την Amy Bridges

Με το τέλος του εξαμήνου πλησιάζει το ίδιο και οι μεγαλύτερες εργασίες. Καθώς το άγχος αυξάνεται και οι ημερομηνίες πλησιάζουν, πολλοί φοιτητές πανεπιστημίου και πανεπιστημίου χτυπιούνται με το τέρας της αναβλητικότητας. Κατάφερα να ελέγξω το τέρας της αναβλητικότητας ως επί το πλείστον, αλλά υπάρχουν ακόμα πράγματα που μου ξεφεύγουν. Βρίσκω ότι ο καλύτερος τρόπος για να το ελέγξω είναι να φτιάξεις ένα σχέδιο και να κάνεις πράγματα για να κρατήσεις το τέρας μακριά. Θα περάσω πράγματα που είτε έχω κάνει είτε πρόκειται να προσπαθήσω να βοηθήσω να απαλλαγώ ή να ελέγξω την αναβλητικότητα για το υπόλοιπο εξάμηνο.

Κόψτε το Band-Aid

Τελειώστε πρώτα τους χειρότερους. Ξέρω ότι σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να κάνουν τις μικρές εργασίες και μετά απλώς τους μένει η μεγάλη ή αφήνουν αυτή που φοβούνται για την τελευταία. Όσο περισσότερο το αναβάλλετε και όσο περισσότερο περιμένετε, τόσο πιο τρομακτικό θα είναι. Το κάνω αυτό με την εργασία και με άλλες πτυχές της ζωής, όπως το καθάρισμα (μισώ τα πιάτα, οπότε τα φτιάχνω πρώτα γιατί ξέρω, αν δεν το κάνω, θα βρίσκω πάντα κάτι άλλο να κάνω πρώτα). Το να βγάλετε πρώτα το μεγάλο «δεν θέλω» θα νιώσετε τόσο απελευθερωμένο και θα απελευθερώσετε τόσο πολύ άγχος που δεν θα θέλετε να το κάνετε με άλλο τρόπο.

Βάλτε στόχους

Όσο ανόητο κι αν ακούγεται, φτιάξτε τον εαυτό σας μια μικρή λίστα επιτευγμάτων όπως στα βιντεοπαιχνίδια. Πολλά επιτεύγματα σε κάνουν να κάνεις μικρά επιτεύγματα για να φτάσεις στο μεγάλο. Αυτό σας βοηθά και σας κάνει να νιώθετε πιο ολοκληρωμένοι. Χωρίστε αυτό το δοκίμιο σε έρευνα, περίγραμμα, πρόχειρο, καλό και επεξεργαστείτε και κάθε φορά που πετυχαίνετε έναν στόχο είναι σαν μια μικρή νίκη. Αντί να σκέφτεστε όλα τα πράγματα που έχετε ακόμα για να το ολοκληρώσετε, μπορείτε να δείτε όλα τα πλαίσια που έχετε ήδη τσεκάρει από τη λίστα. Μπορείτε επίσης να επιβραβεύετε τον εαυτό σας κάθε φορά. Κάθε σημάδι επιλογής είναι μια απόλαυση ή ένα διάλειμμα με μια παράσταση ή ότι άλλο θέλετε να είναι.

Κάνω διαλλείματα

Η επόμενη επιλογή είναι να κάνετε διαλείμματα. Όταν κάνετε διαλείμματα στο ενδιάμεσο, κάνει τα πράγματα λιγότερο αποθαρρυντικά και θα μπείτε λιγότερο στον πειρασμό να πάρετε όλη την ημέρα άδεια επειδή χρειάζεστε λίγο χρόνο επειδή το κάνετε όλη μέρα. Εργαστείτε για 30 λεπτά και κάντε ένα διάλειμμα 5-10 λεπτών για να μεταβείτε στο Facebook ή στο Tiktok και μετά επιστρέψτε σε αυτό. Πιστέψτε με—το να το σκέφτομαι από την άποψη του χρόνου 30 λεπτά δεν είναι τόσο πολύ που μπορώ να κάνω για 30 λεπτά και μετά θα ελέγξω ότι το Instagram μου είναι πολύ πιο εύκολο να το κατανοήσω, τότε πρέπει να ολοκληρώσω ολόκληρο αυτό το περίγραμμα προτού κάνω οτιδήποτε άλλο.

Μείνετε Υπεύθυνοι

Το κάνω αυτό με γυμναστική και με τις εργασίες για το σπίτι. Κρατώ τον εαυτό μου υπόλογο με τη δημοσίευση των προπονήσεων μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μπορώ να δω πόσο καιρό από την τελευταία μου. Θεωρώ ότι με την εργασία για το σπίτι το να έχεις έναν συνεργάτη στο έγκλημα βοηθά σε αυτό. Μπορείτε να κρατάτε ο ένας τον άλλον υπεύθυνο, ίσως και οι δύο να δουλέψουν για 30 λεπτά και μετά να χαλαρώσετε και οι δύο μαζί για τα 10. Με αυτόν τον τρόπο και οι δύο ή ακόμα και μια ομάδα από εσάς συνεχίζετε να εργάζεστε για αυτά τα έργα, αλλά δεν φαίνεται τόσο μεγάλο γιατί άθελά σας δουλεύετε όλοι μαζί.

Αφαιρέστε τους περισπασμούς

Ένα από τα μεγάλα μου ζητήματα είναι οι αποσπάσεις της προσοχής με την ενεργή ΠΡΟΣΘΗΚΗ, το μικρότερο πράγμα μπορεί να είναι μια μεγάλη απόσπαση της προσοχής. Θα φροντίσω να εργάζομαι στις καθορισμένες θέσεις εργασίας για το σπίτι μου. Έχω 3 στο σπίτι για να μπορώ να αλλάξω σκηνικό. Σε αυτά τα μέρη, αν τα χρειάζομαι, έχω ακουστικά για να αποκλείω τους ήχους. Αφαιρώ το τηλέφωνό μου από το χέρι μου και αν μπορώ κλείνω τον υπολογιστή μου όταν διαβάζω για να μην μπαίνω στον πειρασμό. Επίσης, διαπιστώνω ότι αν παίζω συγκεκριμένη μουσική βοηθάει στο να αποκλείσω τον θόρυβο. Χρησιμοποιώ κλασική μουσική και μουσική βιντεοπαιχνιδιών για αυτό. Η κλασική ηρεμεί το μυαλό μου και η μουσική βιντεοπαιχνιδιών έχει σκοπό να σας κρατήσει. Είναι μια μουσική ενθάρρυνση για να σας περάσει από δύσκολα μέρη του παιχνιδιού, οπότε θεωρώ ότι με κρατά κίνητρο και για την εργασία στο σπίτι. Φροντίζω επίσης να έχω όλα όσα χρειάζομαι, ώστε να μην χρειάζεται να συνεχίσω να σηκώνομαι. Θα έχω τα πάντα για τουλάχιστον 2 έργα μαζί μου σε περίπτωση που τελειώσω ένα νωρίς και θα έχω μαζί μου σνακ, ένα τσάι και νερό. Θεωρώ ότι αυτό βοήθησε πολύ, οπότε δεν χρειάζεται να σηκώνομαι κάθε 5 λεπτά για κάτι στο οποίο μπορώ απλώς να τακτοποιήσω και να κάνω αυτό που χρειάζομαι.

Ελπίζω αυτό να σας βοηθήσει να είστε πιο παραγωγικοί καθ‘ όλη τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου και για τα επόμενα. Αν έχετε κάποιες συμβουλές ή τρόπους που μου έλειψαν, μην διστάσετε να τις σχολιάσετε παρακάτω.