Ρωτήστε μας οτιδήποτε: πώς φαίνονται οι μελλοντικές μου προοπτικές καριέρας;

Ρωτήστε μας οτιδήποτε: πώς φαίνονται οι μελλοντικές μου προοπτικές καριέρας;

Februar 8, 2021 0 Von admin

Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε από το πλήθος όταν ψάχνετε για μια υψηλά αμειβόμενη εργασία μεταπτυχιακού; Ακόμη και πριν από την Covid-19, δεν ήταν εγγυημένη σε κάθε νέο πτυχιούχο παγκοσμίως μια καλή καριέρα.

Τώρα, οι εταιρείες επιταχύνουν την αυτοματοποίηση και μειώνουν τις θέσεις εργασίας, σε μια εποχή που περισσότεροι από ποτέ έχουν πτυχίο. Η αναζήτηση εργασίας είναι πιο δύσκολη.

Λοιπόν, ποιες είναι οι καλύτερες σταδιοδρομίες για το μέλλον και πώς μπορείτε να προετοιμαστείτε για να αποκτήσετε μία; Η INTO ανακάλυψε πώς φαίνονται οι μελλοντικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας – και ανακάλυψε τι μπορείτε να κάνετε τώρα για να πετύχετε σταδιοδρομία.

Αν πάρω πτυχίο πανεπιστημίου, θα βρω εύκολα μια καλή δουλειά;

Ένα εξαιρετικό πτυχίο κολεγίου είναι ζωτικής σημασίας για τη μελλοντική σας καριέρα. Ένα πτυχίο από μόνο του, ωστόσο, δεν εγγυάται πλέον τη δουλειά των ονείρων που σας αξίζει.

Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν όλο και περισσότεροι απόφοιτοι που ανταγωνίζονται μαζί σας: 300 εκατομμύρια παγκοσμίως έως το 2030, διπλασιασμός σε 15 χρόνια. Και περίπου τα μισά από αυτά υποβάλλουν αίτηση για θέσεις εργασίας την ίδια στιγμή που θα βρίσκεστε στην Κίνα και την Ινδία.

Η καινοτομία, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής αλγορίθμων για την ερμηνεία και τη χρήση των δεδομένων που διαθέτουν οι επιχειρήσεις, σημαίνει την απώλεια ορισμένων επαγγελματικών θέσεων εργασίας. Ταυτόχρονα, επιτρέπει στις εταιρείες να είναι πιο παραγωγικές, να δημιουργούν θέσεις εργασίας και να αυξάνουν τους μισθούς.

Θα επωφεληθείτε από αυτά τα θετικά με το να προετοιμαστείτε για την αγορά εργασίας, καθώς και να μελετήσετε για να αποκτήσετε το καλύτερο πτυχίο που μπορείτε.

Εντάξει, αλλά η αποφοίτησή μου είναι χρόνια μακριά! Η αγορά εργασίας θα έχει αλλάξει ξανά μέχρι τότε

Έχετε δίκιο, το μέλλον της δουλειάς είναι δύσκολο να προβλεφθεί και να προγραμματιστεί. Εργασίες όπως το FinTech Analyst και το User Experience Writer απλά δεν υπήρχαν πριν από μια δεκαετία, όπως δείχνει το ραβδόγραμμα παραπάνω. Μια τεράστια αλλαγή στη δεκαετία του 2020 θα οδηγήσει σε απώλεια και δημιουργία δεκάδων εκατομμυρίων θέσεων εργασίας κάθε χρόνο. Και μέχρι να αποφοιτήσετε, το ένα τέταρτο των νέων θέσεων εργασίας δεν υπάρχουν σήμερα, λέει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Ίσως να μην ξέρετε αν θα μπορέσετε πράγματι να βρείτε δουλειά ως Αναλυτής Διαφάνειας για να εξηγήσετε αλγοριθμικές αποφάσεις ή ακόμα και Εκπαιδευτής Ενσυναίσθησης για chatbots. Μπορείτε, ωστόσο, να εστιάσετε σε συγκεκριμένες ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές ή κλάδους – στην πραγματικότητα, είναι ζωτικής σημασίας να ανακαλύψετε τη μελλοντική καριέρα για την οποία θα εργαστείτε.

Σπουδές Επιχειρήσεων; Μπορείτε, για παράδειγμα, να θέσετε έναν στόχο να εργαστείτε σε μια καριέρα με ζήτηση, όπως η συμβουλευτική διαχείρισης. Αυτός είναι ένας από τους λίγους τομείς όπου οι κενές θέσεις αποφοίτων αυξάνονται το 2021, προτείνει η High Fliers Research. Μόλις θέσετε τον στόχο σας, μπορείτε να αναπτύξετε ένα σχέδιο για να επιτύχετε τους στόχους σας για να εργαστείτε σε αυτόν τον τομέα.

Εντάξει, καταλαβαίνω. Λοιπόν, τι θα είναι στο προσωπικό μου σχέδιο για να αποκτήσω την καριέρα που θέλω;

Για όποια καριέρα και να επιλέξετε, δεν θα χρειαστείτε μόνο τις ειδικές γνώσεις που σας δίνει το πτυχίο σας. Θα χρειαστείτε επίσης δεξιότητες του κλάδου, όπως Διοίκηση ή Ψηφιακό Μάρκετινγκ και, κυρίως, προσωπικές δεξιότητες – που συχνά ονομάζονται και «soft skills».

Αυτές οι προσωπικές δεξιότητες παρέχουν αυτό που η Τεχνητή Νοημοσύνη και οι αλγόριθμοι δεν μπορούν να φέρουν στο χώρο εργασίας – τα ρομπότ δεν μπορούν ακόμη να αντιληφθούν τα συναισθήματα!

Σημαντικές ομάδες soft skills που πρέπει να αναπτυχθούν για μελλοντικές σταδιοδρομίες σύμφωνα με τους αναλυτές που μελετούν τις τάσεις* είναι:

  • Δημιουργικότητα, πρωτοτυπία και επίλυση προβλημάτων
  • Προσαρμοστικότητα και ικανότητα γρήγορης μάθησης
  • Προφορική και γραπτή επικοινωνία
  • Ηγεσία, πειθώ και διαπραγμάτευση
  • Συνεργασία και ακρόαση
  • Κοινωνική και συναισθηματική αντίληψη
  • Διαπολιτισμική συνείδηση

Αυτό είναι καλό να το γνωρίζουμε! Λοιπόν, τι μπορώ να κάνω για να αποκτήσω αυτές τις δεξιότητες και να ξεχωρίσω στη μελλοντική αγορά εργασίας;

Μια σειρά από δεξιότητες του κλάδου μπορεί να αποκτηθεί μέσω της διαδικτυακής μάθησης. Η πραγματική δυσκολία είναι να βρείτε μαθήματα που δεν είναι μόνο υψηλής ποιότητας και οικονομικά αποδοτικά, αλλά και σεβαστά και αναγνωρισμένα από τις επιχειρήσεις. Η δυνατότητα να αποκτήσετε ένα πιστοποιητικό για να τεκμηριώσετε όσα έχετε μάθει σε μελλοντικούς εργοδότες είναι σημαντική.

Για την ανάπτυξη των μαλακών δεξιοτήτων, ωστόσο, πρέπει να εξασκηθείτε σε διάφορες αλληλεπιδράσεις με ανθρώπους – ίσως για να χτίσετε την αυτοπεποίθησή σας, να συνεργαστείτε καλά με άλλους ή να κάνετε μια παρουσίαση. Η εργασία σε αυτές τις προσωπικές δεξιότητες είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλετε να ανταγωνιστείτε τόσο με αλγόριθμους όσο και με την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και με εκατομμύρια άλλους πτυχιούχους.

Από τον Μάρτιο, το INTO θα σας προσφέρει την ευκαιρία υποστήριξης για να αναπτύξετε τις δεξιότητες που χρειάζεστε για την καριέρα που στοχεύετε. Θα παρέχουμε στους μαθητές έναν Προπονητή Προσωπικής Ανάπτυξης για να σχεδιάσουν μαζί σας ένα ατομικό πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας εδώ.

Το πρόγραμμα θα σας δώσει εμπειρία στον χώρο εργασίας – για να αναπτύξετε αυτές τις προσωπικές δεξιότητες και να δείξετε την αποτελεσματικότητά σας στους προσλαμβάνοντες.

Θα ήθελα πολύ να κάνω πρακτική και να αποκτήσω εργασιακή εμπειρία όσο σπουδάζω στο εξωτερικό! Μπορείτε να μου πείτε περισσότερα;

Είναι πολύ καλή ιδέα να αποκτήσετε εργασιακή εμπειρία ενώ σπουδάζετε στο Ηνωμένο Βασίλειο ή τις ΗΠΑ. Η έρευνα δείχνει πώς η πρακτική άσκηση χτίζει προσωπικές δεξιότητες, επαγγελματισμό και αυτοπεποίθηση.

Πολλοί εργοδότες δηλώνουν ότι είναι απίθανο να προσλάβουν πτυχιούχο που δεν έχει εργασιακή εμπειρία, μας λέει η High Fliers Research. Και οι φοιτητές που έχουν κάνει πρακτική άσκηση αναφέρουν ότι νιώθουν πιο έτοιμοι για καριέρα ως αποτέλεσμα, αναφέρει η Εθνική Ένωση Κολλεγίων και Εργοδοτών των ΗΠΑ.

Μεγάλες εταιρείες εφαρμόζουν προγράμματα για φοιτητές πανεπιστημίου με επίσημες διαδικασίες υποβολής αιτήσεων. Αυτά μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε απασχόληση με την εταιρεία στην οποία ασκείτε πρακτική άσκηση.

Αυτά είναι ανταγωνιστικά, επομένως θα πρέπει να αρχίσετε να προετοιμάζεστε για πρακτική άσκηση από τη στιγμή που ξεκινάτε το πανεπιστήμιο. Γι‘ αυτό οι προπονητές μας θα σας κάνουν πρακτική άσκηση ως μέρος του προγράμματος INTO CareerFirst.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σταδιοδρομίας! Ακούγεται ότι τώρα είναι η ώρα να δράσουμε. Πώς μπορώ να κάνω μια αρχή;

Παρακαλώ! Είμαστε πάντα στην ευχάριστη θέση να βοηθήσουμε τους νέους να προχωρήσουν και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Ενδιαφέρεστε για ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε την καριέρα που σας ταιριάζει; Ένα πρόγραμμα που σας προετοιμάζει για αυτήν την καριέρα, εξοπλίζοντάς σας με τις δεξιότητες, την εμπειρία και την πρακτική άσκηση που χρειάζεστε για να προσληφθείτε; Δηλώστε το ενδιαφέρον σας στη νέα μας πύλη INTO CareerFirst.

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να πετύχετε.

Συνδεθείτε με άλλους μαθητές και δώστε μας μια συνέχεια YouTube, Facebook, Ίνσταγκραμ και Κελάδημα!