Πώς να χρησιμοποιήσετε το LinkedIn ως μαθητής σε 6 εύκολα βήματα

Πώς να χρησιμοποιήσετε το LinkedIn ως μαθητής σε 6 εύκολα βήματα

April 24, 2019 0 Von admin

Αν ετοιμάζεσαι σπουδές στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο ή την Αυστραλία, δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να εγγραφείτε στο LinkedIn. Η δημιουργία του προφίλ σας πριν καν φτάσετε στο πρόγραμμά σας σημαίνει ότι θα έχετε συνδέσεις από την πρώτη μέρα.

Δημιουργήστε έναν κύκλο συνομηλίκων και αποφοίτων από το πρόγραμμά σας που μπορούν να μοιραστούν τις συμβουλές και τις εμπειρίες τους.

Κάντε το ένα βήμα παραπέρα και μάθετε τι τους έκανε επιτυχημένους – πρακτική άσκηση, κλαμπ, μαθήματα αγγλικών, οτιδήποτε τους βοήθησε να φτάσουν στο σημείο που βρίσκονται σήμερα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το LinkedIn ως μαθητής για να δικτυωθείτε με τοπικές ευκαιρίες στην περιοχή σας
Το LinkedIn ανοίγει έναν ολόκληρο κόσμο ευκαιριών δικτύωσης

Γιατί χρειάζομαι ένα προφίλ LinkedIn;

Το LinkedIn αναφέρει 500 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης σάς δίνει άμεση πρόσβαση σε ένα δίκτυο επαγγελματιών, νέα του κλάδου και ευκαιρίες εργασίας.

Είναι ένα μέρος για να δημιουργήσετε ένα διαδικτυακό βιογραφικό σημείωμα της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής σας εμπειρίας και να τεκμηριώσετε τις βασικές δεξιότητες και τους στόχους σταδιοδρομίας σας. Είναι επίσης ένα εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε με συνομηλίκους και αποφοίτους INTO, να γνωρίσετε επαγγελματίες στον κλάδο σας και να δικτυωθείτε για θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης.

Όχι μόνο αυτό – 20.000 εταιρείες χρησιμοποιούν τον ιστότοπο για να διαφημίσουν θέσεις εργασίας και ευκαιρίες πρακτικής άσκησης, ώστε να μπορείτε να αναζητήσετε αναρτήσεις ειδικά για τον κλάδο σας ή να εξερευνήσετε ένα πάθος που μπορεί να γίνει η καριέρα σας.

Είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε το δικό σας προφίλ; Κατευθύνομαι προς www.linkedin.com για να ξεκινήσετε. Αφού εγγραφείτε, ακολουθήστε τις απλές οδηγίες βήμα προς βήμα για να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό προφίλ.

Το LinkedIn είναι ένας εξαιρετικός τρόπος σύνδεσης με επαγγελματίες του δικτύου σας, επομένως είναι σημαντικό να κάνετε τον λογαριασμό σας να ξεχωρίζει.
Η εγγραφή στο LinkedIn είναι το πρώτο βήμα προς τη δημιουργία πολύτιμων επαγγελμάτων

Βήμα 1. Ανεβάστε μια επαγγελματική φωτογραφία

Θυμηθείτε, αυτή θα είναι η πρώτη εντύπωση για τους μελλοντικούς εργοδότες, επομένως θέλετε να δείχνετε ευκρινείς και επαγγελματίες.

Εάν έχετε τραβήξει πρόσφατα φωτογραφίες για το βιογραφικό σας, αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να τις παρουσιάσετε. Εάν δεν έχετε καταφέρει να τραβήξετε φωτογραφίες ακόμα, επιλέξτε ένα ρούχο που θα φορούσατε σε μια συνέντευξη για δουλειά και βάλτε έναν φίλο ή φωτογράφο να σας φωτογραφίσει από τους ώμους και πάνω (δεν είναι ώρα για selfies!).

Μόλις έχετε έτοιμη τη φωτογραφία σας, ανεβάστε το αρχείο .jpg στο LinkedIn.

Το 94% των υπαλλήλων προσλήψεων χρησιμοποιούν το LinkedIn για να ελέγξουν τους υποψηφίους για θέσεις εργασίας. Η φωτογραφία του προφίλ σας είναι η πρώτη σας ευκαιρία να τους εντυπωσιάσετε, οπότε φροντίστε να την κάνετε καλή.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το LinkedIn: βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια επαγγελματική φωτογραφία προφίλ
Επιλέξτε μια εικόνα προφίλ υψηλής ποιότητας, επαγγελματικής εμφάνισης για να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση

Βήμα 2. Γράψτε τον τίτλο και τη σύνοψή σας

Περιγράψτε ποιος είστε και τι θέλετε να κάνετε με δύο έως τρεις προτάσεις.

Η επικεφαλίδα του προφίλ σας είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα διαβάσουν τα μέλη του LinkedIn για εσάς. Σκεφτείτε το σαν τίτλο εφημερίδας. Θα πρέπει να τραβήξει τα βλέμματα των ανθρώπων και να τους κάνει να θέλουν να διαβάσουν περισσότερα.

Η επικεφαλίδα σας πρέπει να αντικατοπτρίζει τον τρέχοντα ρόλο και τα ενδιαφέροντά σας. Για παράδειγμα, είσαι φοιτητής; Μηχανικός, σχεδιαστής, επιχειρηματίας; Χρησιμοποιήστε αυτόν τον χώρο για να μοιραστείτε αυτό που κάνετε αυτήν τη στιγμή και σε ποιο πεδίο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το LinkedIn και να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή επικεφαλίδα και περιγραφή
Δεν είστε σίγουροι τι να γράψετε ως τίτλο; Ζητήστε βοήθεια από το προσωπικό του κέντρου ή του πανεπιστημίου, γι‘ αυτό είμαστε εδώ

Βήμα 3. Προσθέστε το εκπαιδευτικό σας υπόβαθρο και το INTO Center και το πρόγραμμα

Στη συνέχεια, προσθέστε το ιστορικό εκπαίδευσης και τυχόν σχετικά προσόντα. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει επίσημη εκπαίδευση, μαθήματα προσωπικής ανάπτυξης, πιστοποιητικά και κατάρτιση. Παρακολούθησες κάποιο μάθημα κωδικοποίησης το καλοκαίρι;

Ίσως κερδίσατε ένα πιστοποιητικό σχεδίασης ή εκπαιδευτήκατε στη μηχανική κατά τη διάρκεια του γυμνασίου. Προσθέστε όλες αυτές τις πληροφορίες στην ενότητα εκπαίδευσης.

Αυτός ο χώρος περιλαμβάνει σίγουρα την εκπαίδευση που πρόκειται να βιώσετε όταν σπουδάζετε στο εξωτερικό. Συνδέστε το πανεπιστήμιό σας (για παράδειγμα, INTO State University του Κολοράντο) σε αυτήν την ενότητα του προφίλ σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το LinkedIn ως μαθητής
Καταχωρίστε το INTO στην ενότητα της εκπαίδευσής σας

Βήμα 4. Ακολουθήστε το πανεπιστήμιο και τους συμμαθητές σας

Τώρα αρχίζει η διασκέδαση. Αφού προσθέσετε το πανεπιστήμιό σας στην ενότητα εκπαίδευσης, μπορείτε απλώς να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο για να ακολουθήσετε τη σελίδα.

Θα αρχίσετε να λαμβάνετε νέα, ειδοποιήσεις για εκδηλώσεις και ενημερώσεις σχετικά με το πανεπιστήμιό σας στη ροή ειδήσεων του LinkedIn. Θα δείτε επίσης το τεράστιο δίκτυο στο οποίο συμμετέχετε με το INTO—συναδέλφους, αποφοίτους, προσωπικό και καθηγητές σε όλο τον κόσμο.

Καλώς ήρθατε στο εικονικό δίκτυο INTO!

Πώς να χρησιμοποιήσετε το LinkedIn ενώ είστε στο πανεπιστήμιο

Βήμα 5. Προσθέστε την εργασιακή σας εμπειρία

Τι θέσεις κατείχατε; Η εργασιακή εμπειρία μπορεί να περιλαμβάνει περισσότερα από θέσεις εργασίας. Αναφέρετε τους οργανισμούς, τους συλλόγους και την εθελοντική εργασία που έχετε κάνει σε αυτήν την ενότητα.

Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε τη μερική απασχόληση και την ανεξάρτητη εργασία στον κλάδο σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το LinkedIn ενώ σπουδάζετε στο εξωτερικό
(L έως R) Ο Samuel, ο Luis και η Dana κάνουν πρακτική άσκηση σε γραφεία του Κογκρέσου στο Capitol Hill στην Ουάσιγκτον DC. Φωτογραφία Alexis Glenn/Creative Services/Πανεπιστήμιο George Mason

Βήμα 6. Μείνετε ενεργοί

Η σκληρή δουλειά για τη δημιουργία του προφίλ σας αποδίδει καρπούς. Συνδεθείτε τακτικά για να μαθαίνετε για επερχόμενες εκδηλώσεις με το πανεπιστήμιό σας, να ενημερώνετε τις πληροφορίες σας καθώς αποκτάτε περισσότερη εμπειρία και να βρείτε μια εξαιρετική πρακτική ή άλλη συναρπαστική θέση.

Το LinkedIn εκτιμά ότι οι χρήστες που διατηρούν τα προφίλ τους ενημερωμένα είναι 18 φορές είναι πιο πιθανό να βρεθούν από στρατολόγους και μέλη.

Αν πάτε σε μια έκθεση καριέρας και πάρετε την επαγγελματική κάρτα κάποιου, συνδεθείτε μαζί του στο LinkedIn. Η προσθήκη κάποιου στο LinkedIn είναι το σύγχρονο τηλεφώνημα παρακολούθησης.

Χρήση του LinkedIn για δικτύωση με φοιτητές στο πανεπιστήμιο

Επίσης, φροντίστε να ακολουθείτε εταιρείες όπου θα θέλατε να εργαστείτε κάποια μέρα και να συνδεθείτε με συμμαθητές και καθηγητές. Ποτέ δεν ξέρεις ποιον θα μπορούσαν να σε συστήσουν στο μελλοντικό αφεντικό σου.

Το να παρακολουθείτε το πανεπιστήμιό σας στο LinkedIn είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν προετοιμάζεστε να εισέλθετε στο πρόγραμμά σας στο εξωτερικό.

Θα σας προετοιμάσει για επιτυχία και θα σας συνδέσει με φίλους και αποφοίτους από όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα για το LinkedIn για φοιτητές τμήμα του ιστότοπού τους και ακολουθήστε τα κέντρα μας στο LinkedIn για να ξεκινήσετε!

ΜΑΣ

INTO State University του Όρεγκον

INTO University of South Florida

ΣΤΟ Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κολοράντο

INTO University Drew

ΣΤΟ Πανεπιστήμιο George Mason

ΣΤΟ Πανεπιστήμιο Saint Louis

INTO Το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ

ΣΤΗΝ Ουάσιγκτον Κρατικό Πανεπιστήμιο

INTO University Suffolk

INTO State University του Ιλινόις

Ηνωμένο Βασίλειο

INTO University of East Anglia

INTO University of Exeter

ΣΤΟ Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ

INTO Glasgow Caledonian University

ΣΤΟ Μάντσεστερ

INTO City, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

ΣΤΟ Queen’s University Belfast

INTO University of Gloucestershire

INTO University of Stirling

Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ του Λονδίνου

Αν σας άρεσε αυτό το ιστολόγιο, τότε ίσως θέλετε να διαβάσετε Ιστορίες αποφοίτων: από ένα εξάμηνο της Wall Street στο Πανεπιστήμιο Drew έως την εργασία στο NASDAQ.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις επιλογές σπουδών σας με το INTO, Κάντε κλικ ΕΔΩ για να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας.

Μπορείτε επίσης να μας ακολουθήσετε LinkedIn, Facebook, Κελάδημα, Ίνσταγκραμ και YouTube.