Λοιπόν, ήρθε η ώρα να βρεις δουλειά… τώρα τι;  Συνέντευξη με έναν από τους Βοηθούς Καριέρας του Trent Durham – THE STUDENT LIFE BLOG

Λοιπόν, ήρθε η ώρα να βρεις δουλειά… τώρα τι; Συνέντευξη με έναν από τους Βοηθούς Καριέρας του Trent Durham – THE STUDENT LIFE BLOG

März 9, 2021 0 Von admin

Σε σενάριο Isabella Perera

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα είναι να βρεις δουλειά, ειδικά αυτή την περίοδο. Από πού ξεκινάς; Πώς γράφετε βιογραφικό και συνοδευτική επιστολή; Ξέρω ότι η αναζήτηση εργασίας μπορεί να είναι αγχωτική, αλλά, με τη σωστή νοοτροπία, μερικές συμβουλές και πολλή θετικότητα, όλα είναι δυνατά. Νωρίτερα αυτό το μήνα είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον ίδιο τον Βοηθό Καριέρας του Trent Durham, να τι έμαθα:

Το όνομά της είναι Meghan και διανύει το τέταρτο έτος στο Trent Durham και ολοκληρώνει το πτυχίο της στις Σπουδές Παιδιού και Νέων. Ως βοηθός σταδιοδρομίας, η δουλειά της Meghan συνίσταται κυρίως στη διεξαγωγή συνεδριών μεγέθυνσης drop-in που σχετίζονται με καριέρες που μπορούν να παρακολουθήσουν οι μαθητές κάθε εβδομάδα. Διοργανώνει δύο εικονικές εκδηλώσεις κάθε εβδομάδα και βοηθά επίσης σε διάφορα εργαστήρια που σχετίζονται με την καριέρα. Επιπλέον, παρέχει σχόλια σχετικά με τις συνοδευτικές επιστολές και τα βιογραφικά των μαθητών. Της αρέσει να συναντιέται ένας προς έναν με φοιτητές του Trent και να τους βοηθά να προχωρήσουν στην καριέρα τους. με την πανδημία είναι ευγνώμων που μπορεί να συναντήσει και να συνεργαστεί με μαθητές μέσω του Zoom.

Η Meghan φιλοξενεί ένα εικονικό εργαστήριο με τίτλο «Careers Did You Know». Αυτό το εργαστήριο είναι μια εικονική συνεδρία μεγέθυνσης που εκτελείται μία φορά την εβδομάδα, όπου οι μαθητές μπορούν να πάνε για να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με τη σταδιοδρομία τους και να λάβουν συμβουλές για το πώς να βρουν θέσεις εργασίας, είτε πρόκειται για καλοκαιρινή θέση φοιτητή είτε για εργασία στο δικό τους επιθυμητό πεδίο. Σε αυτές τις συνεδρίες είναι επίσης σε θέση να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο πρόσβασης σε πόρους, να καθοδηγήσει τους ανθρώπους για το πώς να κλείσουν ένα ραντεβού με συμβούλους σταδιοδρομίας στο Trent, να χρησιμοποιήσει τον πίνακα εργασίας φοιτητών και να αποκτήσει πρόσβαση σε φύλλα συμβουλών σταδιοδρομίας.

Ρώτησα τη Meghan τον καλύτερο τρόπο για να ξεκινήσω να γράφω ένα βιογραφικό και μου είπε: «Για να ξεκινήσω να γράφω ένα βιογραφικό, θα πρότεινα να χρησιμοποιήσετε ένα πρότυπο βιογραφικού. Μερικά καλά μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο καριέρας του Trent. Στη συνέχεια, θα πρέπει να εξετάσετε όλες τις εμπειρίες σας και να αρχίσετε να αποφασίζετε πώς θα τις χωρίσετε σε ενότητες. Υπάρχουν μερικά εξαιρετικά φύλλα συμβουλών που θα σας βοηθήσουν να το κάνετε αυτό και στον ιστότοπο καριέρας του Trent. Συμπληρώστε τις δικές σας πληροφορίες χρησιμοποιώντας όποια διάταξη βιογραφικού έχετε αποφασίσει και φροντίστε να τονίσετε τις μεταβιβάσιμες δεξιότητές σας και να προσαρμόσετε το βιογραφικό σε κάθε θέση εργασίας στην οποία κάνετε αίτηση. Μια καλή μορφή για κουκκίδες είναι να ξεκινήσετε με ένα ισχυρό ρήμα δράσης, ακολουθούμενο από μια κατάσταση και να τελειώσετε με το αποτέλεσμα ή το αποτέλεσμα.» Στη συνέχεια τη ρώτησα ποια είναι η καλύτερη συμβουλή της όταν πρόκειται να γράψει ένα βιογραφικό και η απάντησή της ήταν: «Η πιο σημαντική συμβουλή που θα πρότεινα για τη σύνταξη βιογραφικού είναι να λάβετε υπόψη όλες τις εμπειρίες σας και όχι μόνο την αμειβόμενη επαγγελματική εμπειρία όταν το γράφετε. Οι πρακτικές, οι τοποθετήσεις, οι εθελοντικές εμπειρίες, η βιωματική μάθηση, ακόμη και τα έργα στην τάξη και η ομαδική εργασία, όλα φαίνονται καλά σε ένα βιογραφικό, αν επισημάνετε τις μεταβιβάσιμες δεξιότητες που έχετε αποκτήσει από αυτά».

Εάν ενδιαφέρεστε για την αναζήτηση εργασίας και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, φροντίστε να παρακολουθήσετε την εικονική συνεδρία της Meghan, „Careers Did You Know“ κάθε Τρίτη από τις 11:00 π.μ.-1:30 μ.μ. Επίσης, παρακολουθεί την προετοιμασία του βιογραφικού της συνομήλικους τις Τετάρτες από τις 13:00 έως τις 14:15 και την Πέμπτη από τις 11:30 π.μ. έως τις 12:45 μ.μ. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στους συνδέσμους Zoom για αυτές τις συνεδρίες στο εβδομαδιαίο email σας στο Trent „What’s Happening“!