Για το θερινό σχολείο ή όχι για το θερινό σχολείο, αυτό είναι το ερώτημα – ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

Για το θερινό σχολείο ή όχι για το θερινό σχολείο, αυτό είναι το ερώτημα – ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

März 10, 2021 0 Von admin

Φωτογραφίες και γραμμένο από την Amy Bridges

Καθώς τελειώνει αυτό το εξάμηνο, οι περισσότεροι φοιτητές δεν θέλουν να σκεφτούν να ξεκινήσουν ξανά, αλλά το θερινό εξάμηνο πλησιάζει. Οι εγγραφές είναι ανοιχτές και οι περισσότεροι μαθητές περιμένουν την πρώτη ανάσα του Απριλίου, όταν δεν υπάρχουν άλλα αναγνώσματα, δοκίμια και κουίζ. Αν και συμφωνώ ότι ένα διάλειμμα θα είναι ευπρόσδεκτο, νομίζω ότι η παρακολούθηση των καλοκαιρινών μαθημάτων έχει πολλά οφέλη.

Ενώ τα θερινά μαθήματα επιταχύνονται σε 6 εβδομάδες, είναι εφικτά, καθώς υπάρχει μικρότερος φόρτος μαθημάτων. Έχω παρακολουθήσει καλοκαιρινά μαθήματα 2 χρόνια από τα 3 μου στο Trent. Μέσα στα 3 χρόνια που ήμουν στο Trent, η πιο εύκολη μετάβαση τον Σεπτέμβριο ήταν τα χρόνια που έκανα τα καλοκαιρινά μαθήματα. Ενώ ήμουν μέσα καθώς τα πουλιά άρχισαν να τραγουδούν, ήταν ωραίο να κάθομαι έξω με τα βιβλία μου και να απολαμβάνω τον καιρό, ενώ εξακολουθώ να προσθέτω πιστώσεις στη λίστα μου.

Η χρονιά που δεν παρακολούθησα τα καλοκαιρινά μαθήματα ήταν μια αγχωτική χρονιά και γι‘ αυτό δεν τα παρακολούθησα, αλλά όταν χτύπησε ο Σεπτέμβριος, ήμουν τόσο εκτός προπόνησης, ήταν δύσκολο να επιστρέψω στην αλλαγή των πραγμάτων. Παίρνω μόνο το πρώτο μισό των θερινών εξαμήνων, αλλά ακόμη και αυτές οι 6 εβδομάδες βοηθούν στη μείωση της διαφοράς μεταξύ των εξαμήνων. Αυτό το μικρότερο κενό με βοήθησε να επανέλθω στο διάβασμα και στη νοοτροπία των μαθημάτων πιο γρήγορα από ό,τι όταν δεν έκανα το θερινό εξάμηνο.

Παρακολουθώ κανονικά 2 μαθήματα και ενώ επισπεύδονται μόνο το να ασχοληθώ με 2 φορτία μαθημάτων είναι πολύ πιο διαχειρίσιμο από ό,τι φαντάζεστε. Αφού τελειώσει το σύντομο θερινό εξάμηνο, όχι μόνο νιώθω ολοκληρωμένος, αλλά απολαμβάνω την άνοιξη σε όλο της το ύψος αντί όταν έχει ακόμα κρύο έξω. Παίρνω 2 επιπλέον μονάδες, 6 επιπλέον εβδομάδες διάβασμα και συνεχίζω να παίρνω ένα πλήρες καλοκαίρι.

Εάν έχετε παίξει με την ιδέα να παρακολουθήσετε καλοκαιρινά μαθήματα, τότε νομίζω ότι θα πρέπει να το δοκιμάσετε τουλάχιστον μία φορά. Οι επιπλέον 6 εβδομάδες τουλάχιστον δεν θα βλάψουν το καλοκαίρι σας, αλλά θα βοηθήσουν την πτώση σας.